به استحضار می رساند جلسه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد آقای مهندس پویا مینائی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی گرایش طراحی فرآیند با عنوان "شبیهسازی واحد تولید اسیدهای کربوکسیسلیک به روش بازیابی محصول حین تخمیر بر مبنای یکپارچهسازی جرمی و حرارتی " در روز شنبه مورخ 2 دی ماه 1402 راس ساعت 12 در سالن سعدی برگزار می گردد. استاد راهنمای این پایان نامه آقای دکتر ستوده و استاد مشاور آقای دکتر اسلاملوییان می باشند. چکیده این پایان نامه به شرح زیر است:
همزمان با تشدید نگرانی ها ناشی از افزایش دمای کره زمین و همچنین پایان پذیر بودن منابع فعلی انرژی، طراحی فرآیندهای زیستی به عنوان جایگزینی مناسب برای فرآیندهای شیمیایی امری اجتناب ناپدیر به نظر میرسد. فرآیندهای زیستی، امکان تولید مواد شیمیایی از ضایعات و منابع تجدیدپذیر را با راندمان بالا و هزینه کم فراهم میکند. از آنجا که انواع مختلفی از میکروارگانیسمها برای تخمیر مورد استفاده قرار میگیرند، انواع مختلفی از مواد شیمیایی را میتوان با تخمیر تولید کرد. کشت میکروبی به عنوان جایگزینی مناسب به منظور تولید محصولات چالشهایی نیز به دنبال دارد. محصولات تولیدی با این روش برای افزایش بازدهی و رسیدن به غلظت بالاتر از ماده مورد نظر نیاز به جداسازی و خالصسازیهای متعدد دارند. مطالعات اخیر بر روی فرآیندهایی متمرکز شدهاند که کشت میکروبی را با مراحل بازیابی و خالص سازیهای لازم به منظور به دست آوردن محصول مورد نیاز با غلظت مطلوب ترکیب میکند. این نوع فرآیند را بازیابی درجا محصول یا تخمیر استخراجی مینامند. استفاده از فرآیند بازیابی درجا محصول راهکاری امیدوار کننده است که شامل حذف محصول از محلول به محض تشکیل آن در بیوراکتور میباشد.
در شبیه سازی فرآیند با استفاده از نرم افزار اسپن پلاس تلاش شد تا با بازیابی حلال از جریانهای پسماند تامین حلال مورد نیاز برجهای جداسازی از خارج از فرآیند به حداقل برسد. و در پایان به عنوان محصول برج تقطیر میزان 117کیلوگرم بر ساعت لاکتیکاسید تولید شد. سپس با شناسایی فاکتورهای تاثیرگذار بر میزان دبی جرمی لاکتیکاسید تولیدی به آنالیزحساسیت پرداخته شد. به منظور بهینه سازی فرآیند برای ارزیابی اثر متقابل متغیرها با یکدیگر، از نرم افزار Design Expert با روش رویه پاسخ استفاده شده است که مناسبترین مقادیر برای هریک از فاکتورها به منظور دسترسی به بهینه ترین نرخ تولید لاکتیک اسید گزارش میشود. نتایج طراحیآزمایش میزان هریک از پارامترها را بهمنظور دستیابی به حداکثر میزان تولیدی لاکتیکاسید با تعدادسینی10 و نسبت جریان برگشتی 2 و دما 90درجه سانتی گراد معرفی کرد.
بدین وسیله از کلیه علاقه مندان جهت شرکت در جلسه دفاع دعوت بعمل می آید.