بنیان دانشگاه شیراز در سال 1325 با تأسیس آموزشگاه عالی بهداری و با هدف تربیت متخصصین در علوم پزشکی در طول یک دوره 4 ساله تأسیس شد. در سال 1328 این آموزشکده به دانشکده پزشکی تغییر نام داد و در سال 1332 آموزشگاه عالی پرستاری، در سال 1333 دانشکده های مهندسی و دامپزشکی، در سال 1334 دانشکده های کشاورزی و هنر و علوم، در سال 1348 دانشکده دندانپزشکی و آموزشکده الکترونیک و در سال 1349 دانشکده های حقوق و علوم تربیتی راه ­اندازی شدند.

گروه آموزشی مهندسی شیمی دانشگاه شیراز که از اولین بخش‌های مهندسی شیمی کشور به شمار می‌رود در سال 1343 به همراه گروه های آموزشی مهندسی راه و ساختمان، مهندسی برق و مهندسی مکانیک در محل دانشکده مهندسی شماره 1 با هدف تربیت کارشناسان مورد نیاز صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کشور تاسیس گردید. این گروه در سال 1346 با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی شیمی وارد حوزه تحصیلات تکمیلی گردید. اولین دانشجوی کارشناسی ارشد این بخش در سال 1349 فارغ التحصیل گردید. در سال 1370 دوره دکتری مهندسی شیمی در این بخش با پذیرش یک دانشجوی دکتری راه اندازی گردید. با وسعت فعالیت͏ های آموزشی و پژوهشی گروه آموزشی مهندسی شیمی و تشکیل گروه͏ های آموزشی مهندسی نفت و مهندسی گاز، در سال 1388 ساختمان دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز با زیربنای 20000 متر مربع در قالب سه ساختمان آموزشی، اداری، آزمایشگاهی و با حمایت مقام محترم شرکت ملی گاز ایران احداث گردید. آزمایشگاه مرکزی مجهز به دستگاه͏ های پژوهشی مدرن، مرکز کامپیوتر و سالن͏ های همایش مجهز به امکانات سمعی بصری پیشرفته از جمله امکانات ویژه این دانشکده می باشند. به دلیل کامل بودن زنجیره علمی انرژی و مواد، از استخراج و بهره‌برداری مواد خام تا تولید محصولات با ارزش از آن͏ها، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز به عنوان یکی از مراکز اصلی ارایه خدمات تخصصی با کیفیت به صنایع کشور گردیده است.

دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز به عنوان یکی از با سابقه͏ ترین واحدهای آموزشی کشور، در سایه همکاری با اساتید مجرب و شناخته­ شده در عرصه ملی و بین­ المللی، ارتباط مؤثر با دانشگاه های بزرگ جهان و جذب دانشجویان برتر در سطح کشور، در صدر دانشکده͏ های موفق مهندسی کشور و منطقه قرار گرفته است. بهره͏ گیری از اساتید و متخصصان رشته͏ های مهندسی شیمی، نفت و گاز و همکاری با صاحب نظران سرآمد دیگر رشته͏ ها موجب شکوفایی هر چه بیشتر این دانشکده شده و تاثیرگذاری این دانشکده را بر کیفیت زندگی و پیشرفت صنعت افزایش داده است.

در حال حاضر دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز با داشتن بیش از 30 عضو هیأت علمی تمام وقت، 18 آزمایشگاه مجهز آموزشی و پژوهشی مدرن، چندین پژوهشکده و قطب علمی و در سایه نزدیکی به صنایع نفت و گاز جنوب کشور جایگاه ویژه͏ ای در عرصه فعالیت‌های علمی، پژوهشی و مشاوره͏ ای کشور دارد. گروه͏ های آموزشی مهندسی شیمی و مهندسی نفت در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و پسا دکتری و گروه آموزشی مهندسی گاز در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد فعال بوده و این دانشکده پذیرای دانشجویان و محققین جوان در زمینه͏ های طراحی فرآیند، جداسازی فرآیند، مدلسازی، شبیه͏͏ سازی و کنترل فرآیند، محیط زیست، پلیمر، ترموسینتیک و کاتالیست، مهندسی انرژی، فرآوری و انتقال گاز، مخازن هیدروکربوری، بهره­͏ برداری و اکتشاف می͏ باشند. امروز بسیاری از فارغ التحصیلان دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز به عنوان مدیران و متخصصان صنایع و یا اعضای هیأت علمی مراکز مهم علمی کشور مشغول به کار بوده و توانسته͏ اند با شایستگی، دانش خود را در راه آبادانی و پیشرفت کشور به کار گیرند.

 

مرحوم دکتر جمشید فتحی کلجاهی

پروفسور جمشید فتحی کلجاهی در سال 1326 در کلجاه متولد شد. وی تحصیلات کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را در دانشگاه دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا ایالات متحده امریکا سپری نموده و در سال 1357 موفق به اخذ درجه دکترای تخصصی مهندسی شیمی شد. وی در سال 1357 به ایران بازگشت و در دانشگاه شیراز مشغول به خدمت شد. دکتر جمشید فتحی کلجاهی 23 فروردین سال 1392 پس از سالیان دراز تلاش و کوشش دار فانی را وداع گفت.

 

 

 

 

مرحوم دکتر منصور طاهری انارکی

پروفسور منصور طاهری انارکی در سال 1315 در انارک متولد شد.. ایشان مدرک کارشناسی رشته مهندسی شیمی را در سال 1339 از دانشکده نفت آبادان اخذ کرد و پس از آن عازم آمریکا شد.  وی  در سال ۱۳۴۳ مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه کیس وسترن رزرو و مدرک دکتری تخصصی خود را  در سال ۱۳۴۶ از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا اخذ نمود.  ایشان در سال 1348 به عضویت بخش مهندسی شیمی دانشگاه شیراز درآمد. دکتر منصور طاهری در ۲۳ اسفند سال ۱۳۹۸ پس از سالیان دراز تلاش و کوشش دار فانی را وداع گفت.

 

 

 

 

مرحوم دکتر عبدالحسین جهانمیری

پروفسور عبدالحسین جهانمیری در سال 1330 در شیراز به دنیا آمد. ایشان مدرک کارشناسی خود را در سال 1364 از دانشگاه امیرکبیر اخد نمود و با اخذ بورس تحصیلی دانشگاه امیرکبیر راهی انگلستان شدند. پروفسور جهانمیری در سال 1366 مدرک کارشناسی ارشد و در سال 1369 مدرک دکتری تخصصی خود را از دانشگاه یومیست  انگلستان اخذ نمود. وی بعد از بازگشت از ایران در سال 1371  به عضویت بخش مهندسی شیمی دانشگاه شیراز درآمد. دکتر عبدالحسین جهانمیری در 5 شهریور سال 1392 پس از سالیان دراز تلاش و کوشش دار فانی را وداع گفت.