به استحضار می رساند جلسه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد آقای مهندس علی محمد تنزوئی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی با عنوان "مطالعه آزمایشگاهی اثر اکسیداسیون پیشرفته پلاسما بر حذف ریزجلبک اسپیرولینا در ستون حبابی" در روز یکشنبه مورخ 1 بهمن ماه از ساعت15 الی 17 در سالن حافظ دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز برگزار می گردد. اساتید راهنمای این پایان نامه جناب آقای دکتر حامد تقوایی و جناب آقای دکتر جواد کریمی و استاد مشاور جناب آقای دکتر پیام ستوده هستند. چکیده این پایان نامه به شرح زیر است:
افزایش جمعیت همراه با رشد اقتصادی جوامع بشری، نیاز به آب در زمینههای گوناگون را نسبت به گذشته، دوچندان کردهاست و به موازات آن، باعث تولید پساب و مواد آلاینده مختلف شدهاست که نگرانی جوامع در مورد آلودگی محیط زیست انسان، گیاهان و جانوران را در پی داشتهاست و باعث پیشنهاد راهکارهای متنوع جهت از بین بردن این آلودگیها شدهاست.
فناوری پلاسمای غیرحرارتی (NTP) یکی از روشهای پیشنهادشده جهت حذف این مواد میباشد که با بازدهی بالا و هزینه مناسب، مورد توجه محققان و پژوهشگران قرار گرفتهاست. در این پژوهش از یک دیفیوزر پلاسمای سد دیالکتریک جهت حذف نمونه جلبک اسپیرولینا از محلول پساب استفاده شد و شرایط بهینه برای حذف این نمونه جلبک مورد بررسی قرار گرفت. بازدهی حذف بالاتر و انتقالجرم بهتر گونههای فعال در این راکتور، باعث برتری این نوع راکتور نسبت به روشها و راکتورهای پلاسمای دیگر شدهاست.
باتوجه به آزمایشهای صورتگرفته، مشخص شد که شرایط بهینه در حجم 50 میلیلیتر از نمونه و ولتاژ ورودی 6/7 کیلوولت و دبی گاز ورودی 700 میلیلیتر بر دقیقه و مدت زمان 15 دقیقه میباشد و بازدهی حذف جلبک در این شرایط عملیاتی، در بالاترین مقدار خود میباشد و برابر با 98 درصد است. همچنین بازدهی انرژی در این شرایط، برابر با 20 گرم بر کیلووات ساعت گزارش شد. با بررسی تصاویر SEM مشخص شد که گونههای فعال، بر ساختار سلولها تاثیر گذاشته و سلولها ساختار مارپیچ خود را ازدست داده و کاملا تخریب شدند و سلولهای باقیمانده در محلول بعد از تیمار، بهطور کامل توانایی تولید مجدد و فعالیت خود را از دست دادند. مهمترین گونههای فعال تاثیرگذار شامل رادیکال هیدروکسیل، اکسیژن منفرد و یون منفی سوپر اکسید بودند که با اضافهکردن مادههای اسکونجر مختلف به محلول حاوی سلولهای جلبک و اعمال پلاسما بر آن، تاثیر این گونههای فعال بررسی شد.
بدین وسیله از کلیه علاقه مندان جهت شرکت در این جلسه دفاع دعوت بعمل می آید.