رشتهی مهندسی پلیمر در مقطع دکتری در داتشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز نوگشایی شد. به گفته آقای دکتر محمد فارسی، رئیس دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، این رشته از مهرماه 1404 در دوره تحصیلی روزانه 3 دانشجو می¬پذیرد. رشته مهندسی پلیمر در مقطع دکترا تا¬کنون در هیچ یک از دانشگاه¬های جنوب کشور ارائه نشده بود و تنها دانشگاه¬های تهران، تربیت مدرس، صنعتی امیرکبیر، صنعتی سهند تبریز و صنعتی مالک اشتر و همچنین پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی و پژوهشگاه رنگ تهران در این رشته فعال بوده و دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز اولین دانشکده جنوب کشور است که برای اولین بار در این مقطع دانشجو میپذیرد.
دکتر محمد فارسی افزود با رصد علم و بررسی چشم¬انداز آینده مهندسی پلیمر در جهان و ایران، مشخص گردید به دلیل رشد روزافزون صنایع مرتبط با این حوزه، نیاز به این شاخه از دانش مهندسی در آینده بسیار پررنگ خواهد بود. همچنین با توجه به نزدیکی استان فارس به منابع عظیم نفتی جنوب کشور و وجود پالایشگاه¬ها و پتروشیمی¬های متعدد و امکان تولید و صادرات محصولات پلیمری، تربیت متخصصان در زمینه پلیمر ضروری بوده که به رفع نیازهای جامعه کمک شایانی خواهد کرد. علاوه بر این، با تغییر سیاست¬های تولید در کشور ایران نیز نیاز به مهندسان پلیمر افزایش خواهد یافت به عنوان مثال در صنعت خودروسازی، تمایل به کاهش استفاده از فلز و جایگزینی با محصولات پلیمری از موضوعات به روز کشور می¬باشد. در نتیجه، آینده مهندسی پلیمر با توجه به رشد تقاضا، نوآوریهای تکنولوژیکی و بازار کار مناسب، بسیار روشن به نظر میرسد.
گروه آموزشی مهندسی شیمی دانشگاه شیراز که از اولین بخشهای مهندسی شیمی کشور به شمار میرود در سال 1343 تاسیس گردید. این گروه در سال 1346 با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و در سال 1370 در مقطع دکتری مهندسی شیمی وارد حوزه تحصیلات تکمیلی گردید. با وسعت فعالیت͏ های آموزشی و پژوهشی گروه آموزشی مهندسی شیمی و تشکیل گروه¬های آموزشی مهندسی نفت و مهندسی گاز، در سال 1388 ساختمان دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز با زیربنای 20000 متر مربع در قالب سه ساختمان آموزشی، اداری، آزمایشگاهی و با حمایت مقام محترم شرکت ملی گاز ایران احداث گردید.
دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز به عنوان یکی از با سابقه͏¬ترین واحدهای آموزشی کشور، در سایه همکاری با اساتید مجرب و شناخته¬شده در عرصه ملی و بین¬ المللی، در صدر دانشکده¬های موفق مهندسی کشور و منطقه قرار گرفته است. در حال حاضر دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز با داشتن بیش از 30 عضو هیأت علمی تمام وقت، 18 آزمایشگاه مجهز آموزشی و پژوهشی مدرن، چندین پژوهشکده و قطب علمی و در سایه نزدیکی به صنایع نفت و گاز جنوب کشور جایگاه ویژه͏¬ای در عرصه فعالیتهای علمی، پژوهشی و مشاوره¬ای کشور دارد.