It is recalled that the defense session of Ms. Fariba Zarei's dissertation in the doctoral degree in chemical engineering with the title "Experimental investigation of the regeneration process efficiency of carbon dioxide absorbent using nanoparticles " will be held on February 29, 1401 from 15 to 17 in Saadi Hall, Faculty of Chemical and Petroleum Engineering, Shiraz University. The supervisor of this thesis is Dr. Keshavarz and the advisors are Dr. Shariati and Dr. Mehranbod.
جلسه دفاع رساله دکتری به کوشش خانم مهندس فریبا زارعی تحت عنوان " بررسی آزمایشگاهی بازده فرآیند احیاء حلالهای جاذب کربن دی اکسید با بهره گیری از نانوذرات" در روز یکشنبه مورخ 1401/12/14 ساعت 15 در سالن حافظ دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز برگزار می گردد. لازم به ذکر است که این رساله تحت راهنمایی و نظارت جناب آقای دکتر پیمان کشاورز به انجام رسیده است و جناب آقای دکتر علیرضا شریعتی و جناب آقای دکتر نصیر مهران بد در این رساله به عنوان اساتید راهنما همکاری داشتند. از کلیه اساتید، دانشجویان، متخصصان و علاقه مندان به این موضوع دعوت می شود با حضور خود موجبات غنای علمی و ارتقای کیفی کار را فراهم سازند.
در زیر خلاصه ای از موضوع رساله خانم مهندس فریبا زارعی آورده شده است.
کاهش میزان انتشار کربن دی اکسید به جو، به عنوان یکی از اساسی ترین آلاینده های زیست محیطی، از اصلی ترین دغدغه های جامعه علمی در حال حاضر محسوب می شود. در این راستا جذب کربن دی اکسید در جریان حاصل از احتراق سوخت های فسیلی با بهره گیری از حلال های جاذب یکی از کارآمدترین و متعارف ترین روش های مورد استفاده در این زمینه است که از بازده قابل توجهی برخوردار است. با این حال، هدر رفت حلال و خوردگی تجهیزات، بالاخص در بخش احیا، از اصلی ترین چالش های پیشرو در بکارگیری این روش می باشد. بدین منظور تلاشهای متعددی توسط محققین به منظور کاهش دمای عملیاتی فرآیند احیا حلال های جاذب صورت گرفته است. با این حال، بکارگیری نانوذرات به عنوان افزودنی های با پتانسیل بالا در بهبود فرآیند انتقال جرم و حرارت و به دنبال آن افزایش بازده فرآیند احیا، چندان مورد توجه قرار نگرفته است. در این راستا، این مطالعه اولین بررسی جامع انجام شده در زمینه تاثیر بکارگیری نانوذرات مختلف در بهبود بازده فرآیند جذب و واجذب کربن دی اکسید، با تیکه بر مکانیسم های موثر انتقال جرم و حرارت در حضور این ذرات بود. نتایج بدست آمده در این مطالعه به وضوح حاکی از پتانسیل بالای این ذرات در افزایش میزان جذب کربن دی اکسید و کاهش انرژی بری فرآیند احیا، بوده است.