به استحضار می رساند جلسه دفاع از پایان نامه خام مهندس زهرا طاهری گندمانی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مهندسی نفت با عنوان "بررسی آزمایشگاهی تقابل سیال-سیال و سنگ-سیال برای سیستم آب اصلاح شده خروجی غشا با نفت آسفالتینی"در روز چهارشنبه مورخ 6 دی ماه 1402 از ساعت 15 الی 17 در سالن حافظ برگزار می گردد. اساتید راهنمای این پایان نامه آقای دکتر مسعود ریاضی و آقای دکتر مهدی اسکروچی و استاد مشاور خانم دکتر رفعت پارسایی می باشند. چکیده پایان نامه به شرح زیر است:
از آنجایی که نیاز به نفت خام در حال افزایش است، سعی شده تا با روشهای ازدیاد برداشت نفت که نقش بسیار مهمی در افزایش تولید نفت دارند، در جهت حداکثر تولید تلاش شود..
از بین روشهای ازدیاد برداشت نفت، تزریق آب هوشمند به دلیل صرفه اقتصادی عملکرد بهتری دارد. برای اجرایی شدن فرآیندهای ازدیاد برداشت نفت نیاز است. برای اجرایی شدن فرآیندهای ازدیاد برداشت نفت نیاز است که خصوصیات مخزن، نمونه سنگ، تاثیر پذیری سیالات تزریقی با آب سازند و نفت موجود در مخزن و واکنش بین سیال و سنگ و موارد این چنینی مورد بررسی قرار گیرد و بهترین و بهینه ترین سیال از نظر اقتصادی و افزایش برداشت ارائه گردد. که در این پژوهش سعی دارد تا با بررسی برهمکنشهای سنگ-سیال و سیال-سیال درون مخزن مانند بررسی کشش بینسطحی نفت و آب، زاویه تماس سنگ و نفت در حضور آب، سازگاری آب تزریقی و آب سازندی، آشام خودبهخودی نمونه سنگ مخزن در حضور سیال تزریقی، سیلابزنی سیال تزریقی در نمونه سنگ مخزن و آنالیزیونی سیال خروجی بتواند سیال بهینه را برای تزریق به چاه انتخاب نماید. این برهمکنشها بهدلیل تغییر خواص پتروفیزیکی سنگ و تغییر خواص نفت میتوانند بازدهی فرآیندهای ازدیاد برداشت نفت را تحت تاثیر قرار دهند بنابراین پژوهش در این بحث امری ضروری میباشد. نتایج مشاهده شده در این پژوهش گواهی بر آن است که ترکیب یونی سیال تزریقی میتواند بر کشش بینسطحی و تغییرات ترشوندگی تاثیر بسیار زیادی بگذارد که دیده شده آب کمشور نسبت به بقیه محلولهای مورد بررسی در یک بازه زمانی ترشوندگی را از نفتدوستی زیاد به آبدوستی تغییر میدهد. همچنین مشاهده شد که غلظت بالای کاتیونها و آنیونها در سیال تزریقی عامل ناسازگاری سیالات با آب سازندی درون مخزن میباشند که این ناسازگاری به دلیل واکنشهای بیشتر یونها طی گذشت زمان در دمای مخزن بیشتر مشاهده شده است. هرچه برهمکنشهای موجود کمتر باشد به دنبال آن بازیافت نفت افزایش مییابد. و همچنین با انجام آزمایشات مرتبط با آشام تطابق نتایج تغییرات ترشوندگی و آشام نمایش گردیده که میزان تولید در سیالات که تغییر ترشوندگی بهتری به سمت آب دوستی دارند، میزان تولید بیشتری هم در آشام خود به خودی از خود نشان داده اند. نتایج ارائه شده به صورت کمی بدین صورت است که تغییر ترشوندگی صددرصد اتفاق می افتد و گاهی نمونه سنگ از حالت آب دوست اولیه خود هم آب دوستتر خواهد شد. میزان تولید در آشام خود به خودی به 40-50 درصد تولید خوایم داشت و همچنین در آزمایش سیلابزنی سیالات تزریقی حدود 60-70 درصد تولید خواهیم داشت.
از کلیه علاقه مندان جهت شرکت در این جلسه دعوت بعمل می آید.