به استحضار می رساند جلسه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد خانم مهندس ریحانه صفری ده کهنه در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی نفت با عنوان " بررسی آزمایشگاهی تاثیر افزودنی های گل حفاری پایه آبی بر ترشوندگی سنگ کربناته در تماس با گاز" در روز دوشنبه مورخ 14 اسفندماه 1402 از ساعت 11 الی 13 در سالن سعدی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز برگزار خواهد شد. اساتید راهنمای این پایان نامه جناب آقای دکتر آقایی و جناب آقای دکتر شاهسونی و استاد مشاور این پایان نامه جناب آقای دکتر قاجار می باشند. چکیده این پایان نامه به شرح زیر است:
مطالعات نشان می دهند که افزودنی های گل پایه آبی میتوانند ترشوندگی سنگ های کربناته را تحت تاثیر قرار دهند. این افزودنی ها می توانند به کاهش فعالیت رس ها، جلوگیری از هدر رفتن گل حفاری، کاهش گرانروی، فشار گل به درون سازند، کاهش آسیب وارده و ... به سازند کمک کنند. همچنین، مطالعات نشان میدهند که افزودن بیوپلیمر و ماده فعال سطحی به گل حفاری پایه آبی میتواند بر عملکرد گل حفاری تاثیرگذار باشد. بدون شک ترشوندگی یکی ازمهمترین فاکتورهای تاثیر گذار بر ازدیاد برداشت نفت است و همچنین نگهداری شرایط مناسب ترشوندگی درمخزن اهمیت فراوانی دارد.
دراین مطالعه تاثیرات افزودنی های گل حفاری پایه آبی استفاده شده در مخازن کربناته با استفاده از روش آزمایشگاهی تعیین ترشوندگی با اندازه گیری زاویه تماس، مقایسه و بررسی گردید. برای آزمایش اندازه گیری زاویه تماس از نمونه ی دولومیت به عنوان نماینده ای ازمخزن کربناته استفاده شد، سپس زاویه تماس قبل و بعد از پیرشدگی با گل حفاری پایه آبی (نمونه ی تمیز، نمونه با گل پایه و نمونه با گل اصلاح شده) با استفاده از محیط آب و حباب گاز اندازه گیری شد. نتایج بیانگر این حقیقت بودندکه نمونه های استفاده شده با توجه به نوع گل و گازهای مورد استفاده دارای زاویه تماس متفاوت هستند. همچنین به صورت کلی از نتایج به دست آمده می توان فهمید که بعد از پیرشدگی با گل پایه آبی در سیستم دولومیت-گاز-آب افزایش زاویه تماس آب مشاهده و ثبت گردید و ترشوندگی را ازحالت آب دوست به سمت ترشوندگی آب گریز تغییر داده اند.
بدین وسیله از کلیه علاقه مندان جهت شرکت در این برنامه دعوت بعمل می آید.